Exposició retrospectiva de Carloandrés a Morella

Carloandrés. Retorn a Morella. 1965 - 1968

Del 5 d'agost al 10 de setembre, coincidint amb les Festes de L'Anunci de Morella, el pintor Carloandrés realitzarà una exposició retrospectiva de la seva obra morellana pintada entre els anys 1965 i 1978 a les seves estades a la capital dels Ports. Una ocasió única per visitar la memòria plàstica de la Morella del segle XX.  

Us convidem a assistir a la inauguració, que tindrà lloc el proper dia 5 d'agost a les 20:00 hores, a  l'Ajuntament de Morella, 

L'exposició

Aquesta exposició és fruit de la feliç coincidència entre la voluntat del consistori morellà, encapçalada pel seu batle Rhamsés Ripollés Puig, i la regidora de Cultura, Rocío Querol Carceller, per posar les seves sales a disposició de l’artista, i la il·lusió de Carloandrés per emprendre l’aventura de mostrar a Morella l’obra de tants d’anys de treball. Això i l’impuls de l’Institut d’Estudis Baleàrics, de la Conselleria de Cultura, Transparència i Esports del Govern de les Illes Balears, l’han feta possible.

L’exposició ocupa les tres sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella, antic Palau Reial i seu actual del consistori, les Sales de Justícia, Sala del Consell i Llotja de l'Ajuntament de Morella

La primera part es compon de cinquanta-cinc teles a l’oli. Els formats són aquí molt variables, ja que el pintor adapta el tema a un determinat format; més petit en els apunts, de to intimista, més grans, quan vol reflectir una composició gran. Entre aquestes obres hi ha les més antigues, començades algunes entre 1965 i 1968. El gruix d’aquest grup és del període de 1968 i els primers anys setanta.

La segona part correspon a les oleorel·les (pintures a l’oli sobre paper), els guaixos i, a mode de mostra, dos dibuixos, un a llapis i l’altre a retolador i tinta de bolígraf. A les oleorel·les el pintor treballa l’oli dissolt en aiguarràs, a la manera de les aquarel·les, tot remarcant puntualment ressalts de pasta, que donen volum i precisió.

Andreu Carles López Seguí, comissari

Palma, juliol de 2017

Carloandrés, valencià de soca-rel, malgrat que nascut accidentalment a Sada (A Corunya), sempre portarà amb orgull les seves identitats valenciana, gallega i eivissenca.

Amb una sòlida formació acadèmica assolida els anys quaranta a les escoles de Belles Arts de San Fernando (Madrid) i de Sant Carles (València) i també a l’Escola d’Arts i Oficis de la capital llevantina, treballà d’aprenent al taller dels imatgers valencians Rausell i Llorens.

El seu debut pictòric fou a la mítica Sala Mateu, de València, el 1948, des d’on es llançaren tants de pintors valencians de la seva generació, i companys seus d’estudis.

Primer pensionat de la Caixa d’Estalvis de València (1950-51), Carloandrés recorregué el país fent un estudi sobre un dels seus pintors més admirats, Zurbarán.

El 1958, després d’un breu pas per l’Institut Laboral de Lalín (Pontevedra), obtingué la segona millor puntuació a les oposicions per a les càtedres de Dibuix Artístic de les Escoles d’Arts i Oficis. Contra tot pronòstic, trià la plaça de Dibuix Artístic de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics d’Eivissa.

Durant aquest darrer més de mig segle, ha exposat individualment en cinquanta ocasions i ha participat en un gran nombre d’exposicions col·lectives. A més de les nombroses mostres a Eivissa, ha exhibit la seva obra a Sevilla, València, Lalín, Salamanca, Castelló, Alacant, Màlaga, Barcelona, Saragossa, Madrid, Neuchatel i Lavaux (Suïssa), entre d’altres ciutats.

Dels premis i reconeixements obtinguts destaquen el Molina Higueras i el diploma de mèrit de la Reial Acadèmia de San Fernando, la menció honorífica i medalla de bronze a la Biennal d’Art del Regne de València (1951), la medalla de plata de la primera Exposició de Belles Arts de la Societat Benimar de València (1954) i l’accèssit al concurs per a la decoració de la capella de Las Navas del Marqués; a més participà al concurs de murals per a la basílica de Nostra Senyora d’Arantzazu, exposats al Museu d’Art Contemporani de Madrid.

El 1965, conegué Morella, i salvant l’estiu de 1967, que dedicà a pintar a la Pobla de Segur amb el seu amic i pintor Miquel Villà, es desplaçà a la ciutat dels Ports cada any fins a 1978.

El pintor ha recorregut camins i muntanyes per plasmar l’agrest paisatge morellà. Als seus carrers trobà una escola de dibuix, de color, de perspectiva, que l’enamorarà durant anys i anys.

Find Out More
Copyright © *2017* *TRACLICS S.L.*, All rights reserved.
** *Carloandrés. Retorn a Morella. 1965 - 1978*

Our mailing address is:
*tracalics@gmail.com* *www.carloandres.eu*

Més informació: 670 24 63 26

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*